El blog d'una educadora infantil amb molt de conte

divendres, 2 de setembre del 2011

Massatge infantil

El món occidental ha redescobert el massatge infantil, que en quasi totes les cultures forma part d'una antiga tradició i es considera un de les cures imprescindibles i habituals que els bebés necessiten durant els seus primers anys de vida. Els seus beneficis són reconeguts mundialment.
Els xiquets de bolquers necessiten el contacte corporal, i el massatge infantil és un mètode immillorable. També, la reflexologia pot aplicar-se des del naixement i ajuda a desenvolupar un vincle essencial entre els pares i el bebé. El més meravellós de la reflexologia és que és fàcil d'aprendre, ràpida d'aplicar, només requerix llevar-se els calcetins, i pot practicar-se en qualsevol lloc. Hi ha uns punts reflexos i la seua estimulació té un gran efecte en el sistema nerviós, ja que ajuda a restaurar el seu equilibri. Al treballar els punts reflexos del sistema nerviós, es relaxen els òrgans interns i la funció muscular.

BENEFICIS DEL MASSATGE INFANTIL

BENEFICIS FÍSICS

Estimula la circulació i incrementa el flux d'oxigen i nutrients, la qual cosa és important en xiquets de bolquers, les extremitats dels quals solen estar enrampades fins que el seu sistema circulatori es desenrotlla totalment.



Estimula l'aparell digestiu, facilitant així el trànsit dels aliments i l'eliminació de residus, la qual cosa evita còlics i restrenyiments. A més, l'estimulació del nervi principal de l'aparell digestiu (el vago) afavorix l'alliberament d'enzims que produïxen la digestió de l'aliment, perquè este puga ser absorbit, i d'hormones(como el glucagó i la insulina) que controlen el nivell de sucre en la sang. S'ha demostrat que els bebés prematurs que reben massatges regularment digerixen millor els aliments i guanyen pes amb major rapidesa.

Fomenta la producció de les hormones del creixement per la glàndula pituïtària.

Estimula el flux de la limfa pel sistema limfàtic, la principal via defensiva de l'organisme contra les infeccions. D'esta manera es reforça el sistema immunitari.

 Afavorix la coordinació muscular del bebé i li ajuda a enfortir i estendre els membres, la qual cosa millora la flexibilitat de les articulacions.

Estimula el sistema nerviós central, de gran importància per al seu desenvolupament neurològic i motor.

Millora l'estat de la pell al facilitar la regeneració cel·lular i fomentar que les glàndules sebàcies produïsquen l'oli natural que li proporciona elasticitat i resistència.

Ajuda als bebés a recuperar-se de malalties com  asma, refredat, malalties digestives i problemes de pell, dents i oïdes, a més d'afavorir el son reparador. 

BENEFICIS EMOCIONALS

 Estimula l'emissió d'endorfinas o hormones de la felicitat, que causen una sensació de benestar i alleugen el dolor.

Estimula la consciència sensorial.

Tranquil·litza i proporciona confiança i seguretat emocional.

Disminuïx l'ansietat al reduir la producció de cortisol, l'hormona de l'estrés. És molt eficaç en bebés que han tingut un part difícil o un naixement per cesària.

Reforça el vincle entre pares i fills, molt important en l'elaboració de les primeres relacions. Facilita un major contacte dels pares amb el seu bebé i ajuda a superar els sentiments negatius de les mares amb depressió postpart.

Tranquil·litza, relaxa i sovint induïx al son, la qual cosa és molt útil per a problemes de dentició i insomni.

LLIBRES RECOMANATS

  • AUTOR: Frederick Leboyer
  • ISBN: 9788496865372
  • PÀGINES: 160 pàgines
  • EDITORIAL: Ediciones Plaza
Alimentar el xiquet? Sí, però no sols amb llet. Cal prendre-ho en braços. Cal acariciar-lo, bressolar-lo. I masajearlo. Cal parlar a la pell del nostre xiquet, cal parlar-li a la seua esquena que té set i fam igual que el seu ventre.


  •  TÍTOL: Masaje para bebés
  • AUTOR: Barbara Ahr
  • PÀGINES: 128 pàgines
  • EDITORIAL: Paidotribo

En aquest llibre Bàrbara Ahr oferix al lector consells i instruccions d'ajuda de com atendre millor i donar correctament els massatges al seu xicotet tresor. Els seus consells es basen en una combinació de tècniques dels massatges clàssics, els indis i els suecs. Perquè el lector puga comprendre millor els exercicis, s'han representat amb gràfics.  Bàrbara Ahr és especialista metgessa en banys, massatgista i fisioterapeuta esportiva. Va estudiar pedagogia mèdica en la Universitat de Humbold, Berlín.


  • TÍTOL: Masajes para tu bebé
  • AUTOR: Wendy Kavanagh
  • ISBN: 9788448047177
  • EDITORIAL: Libros Cúpula
  • NOMBRE PÀGINES: 112
Aquest llibre és un compendi de les tècniques de massatge més apropiades per a bebés i xiquets. Conté explicacions pas a pas de les tècniques bàsiques de massatge, reflexologia i massatge indi en el cap. A més, oferix consells de caràcter general per a realitzar correctament totes les tècniques en la fràgil estructura del bebé. L'última part és una guia pràctica per a aplicar el massatge més adequat -també amb explicacions pas a pas- per als trastorns més comuns.





















































































  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada