El blog d'una educadora infantil amb molt de conte

dilluns, 10 de gener del 2011

Bebeteca

  • JUSTIFICACIÓ:

Aquestes sessions van començar a fer-se per a donar un major servei als usuaris de la biblioteca més menuts.
L’objectiu principal era acostar als més petits a les seues primeres lectures, oferint-los un abanic d'experiències, acostant-los al màgic mon dels contes lo més prompte possible.
Els més menuts necessiten descobrir, imaginar, crear, tocar, escoltar..., i tot això esta present en els llibres, en els contes.
En aquestes sessions els xiquets gaudeixen de l’estima dels seus familiars més propers i tenen l’oportunitat de compartir amb aquestos les noves experiències i aventures que lis ofereixen els llibres i contes.
Progressivament interioritzaran hàbits de conducta per a comportar-se adequadament a aquestes sessions i aniran familiaritzant-se amb la bebeteca.
A més, aquestes sessions sempre es complementen oferint una xicoteta xerrada als familiars, al voltant d’un tema concret. Es tracta de donar informació didàctica als familiars per tal de millorar el desenvolupament dels seus xiquets.

  • OBJECTIUS:
Iniciar als més menuts en el màgic mon dels llibres i contes.

Establir un primer contacte amb el seu amic el llibre de forma lúdica.

Oferir-los noves experiències.

Fomentar el descobriments.

Aguditzar els sentits.

Desenvolupar la imaginació i la creativitat.

Fomentar els llaços afectius entre les famílies.

Interioritzar hàbits de comportament. (escolta, atenció...)

Oferir assessorament i ajuda als familiars per al adequat desenvolupament integral dels seus xiquets.

  • DINÀMICA: “LA RATETA QUE COL·LECCIONAVA COL·LECCIONS”  


Temporalització: 30 minuts.


 Espai: Sala de contacontes.


 Material: Titella de la rateta Berta, teles de diferents textures, diversos papers, pedretes, nous, botons, lavanda, canella, fulles...


Número de xiquets: 12 per sessió.


Desenvolupament: Aquest conte tracta d’una rateta a la qui li agradava col·leccionar tota mena de coses. Al llarg de l'història els xiquets coneixeran als animals del bosc i les seues col·leccions.

La titella de la rateta Berta narrarà la seua història i anirà mostrant les diverses col·leccions als xiquets per a que aquestos puguen experimentar amb el tacte, el olor. Tindran l’oportunitat d'experimentar amb diverses textures, formes, olors...

A més, la rateta Berta cantarà per als xiquets diverses cançonetes.

Al finalitzar el conte la rateta Berta obsequiarà als xiquets amb un regal, una col·lecció de cigrons dins d’una botelleta, un regal molt ruidós i olorós, ja que portà també lavanda.

Els familiars també gaudiran d’una completa guia didàctica referent als massatges infantils i els seus beneficis. Rebran assessorament e informació sobre el recull de llibres dels que disposa la biblioteca sobre aquesta tècnica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada