El blog d'una educadora infantil amb molt de conte

dimecres, 11 d’abril del 2012

Contes d'arbres

EL SECRET

  • Autor: Eric Battut
  • Editorial: Kókinos
  • ISBN: 978-84-88342-89-8
Un ratolinet troba un "tresor" i ho amaga ben amagat. Quan l'esquirol, la tortuga, l'eriçó o la granoteta li pregunten què és el que ha amagat, el ratolinet contesta: «Es el meu secret, no ho diré mai». Encara que fins als secrets millor guardats creixen massa i al final es descobrixen.


JAIME Y LAS BELLOTAS

Jaime un dia va plantar una bellota, però una esquirol la va desenterrar i la va amagar. Però Jaime no es dóna per vençut quan la primera bellota no creix: planta una altra però els animals la xafen, es menjen els brots de què començava a nàixer; els xiquets espatlen la planta que germinarà amb una altra llavor, els llenyaters talen l'arbre que arribarà a fer-se alt i fort.. fins que l'enèsima bellota de Jaime es convertix amb el pas del temps en un roure robust que dóna com a fruto... més bellotas'. Així ho fa Jaime, amb perseverança i alegria, al llarg de tota la seua llarga vida.


 L'ARBRE DE LES FULLES DIN A-4



Una vegada un arbre que va nàixer en el més recòndit del bosc i que sabia, d'eixa manera vegetal i misteriosa en que els arbres saben les coses, que es convertiria en paper. I una primavera, quan va arribar l'hora de renovar el vestuari... Un arbre existencialista, que sap que el seu futur està en les fàbriques de mobles o en les estanteries d'una llibreria, decidix fer créixer en les seues branques fulls DIN A-4 en compte de fruits o verds fulls. Amb l'arribada de la tardor, els seus peculiars adorns ixen volant en totes les direccions, i els pardals, que s'havien acostumat a eixos jocs de paraules en els seus nius i les seues branques, ploren de tristesa perquè han desaparegut. I les llàgrimes, al caure sobre els fulls, fan que les lletres cobren vida, i poblen camps i mars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada